autostralingsarm

Informatie over overgevoeligheid voor stroom en straling en wat Cees van Doorn voor je kan betekenen.

3% tot 7% van de bevolking geeft aan gevoelig te zijn voor elektromagnetische velden of er gezondheidsklachten van te krijgen. Dit heet elektrogevoeligheid. Deze milieuziekte komt bij alle leeftijden voor.

Een andere naam voor die elektrogevoeligheid is elektrohypersensitiviteit of de afkorting daarvan EHS. 

Bij alles waar spanning op staat of stroom doorheen loopt en bij alle apparatuur voor draadloze communicatie ontstaan elektromagnetische velden (EMV). Dit zijn onnatuurlijke, verstoorde golven en die kunnen EHS veroorzaken.

Blootstelling aan EMV heeft op iedereen lichamelijk effect. Het ene lichaam reageert er echter anders op dan het andere. Veel mensen merken niets van die EMV. Maar elektrogevoeligen krijgen er allerlei lichte tot ernstige klachten van. Die klachten kunnen in aard en ernst verschillen maar per persoon is het patroon van klachten wel steeds hetzelfde. Veel genoemd worden slaapproblemen, concentratie-en geheugenstoornissen, hoofdpijn, vermoeidheid en oorsuizen. Ook verandering van bloeddruk en hartritme, griepgevoel, gejaagdheid, prikkelbaarheid, tintelen en andere huidproblemen worden vaak gemeld. Deze klachten zijn vaak heftig en worden merkbaar binnen enkele minuten tot uren of dagen na blootstelling aan de EMV en kunnen dagen duren. Bij aanhoudende blootstelling kunnen ziekten ontstaan als burnout, hartritmestoornissen, spier- en gewrichtspijn (fibromyalgie), depressiviteit en prikkelbaar darmsyndroom (PDS). Ook allergieën en andere intoleraties voor voedsel, licht (CPLD), laagfrequent geluid (LFg) en chemische overgevoeligheid (MCS) worden gemeld.

Door het uitschakelen van de bronnen of afschermen ervan, zullen elektrogevoeligen merken dat hun klachten minder worden.

               

 

Ook in auto's, campers, tractoren of zelfs de elektrische fiets ontstaan elektromagnetische velden door alle elektronica die er tegenwoordig in zit. Er zijn gelukkig mogelijkheden, om de voertuigen zo aan te passen, dat de elektrogevoelige persoon er minder last van heeft. Cees van Doorn heeft zich hierin gespecialiseerd. 

Hoogfrequente velden of straling komen van alle zendende draadloze apparatuur. Dus van zendmasten, small cells, radar, draadloos internet (Wifi), tablet, smartphone en alles wat je daarmee kunt aansturen, DECT-telefoon, slimme meter, draadloze thermostaat, maar ook draadloze oortjes. Bij alle Smart-apparatuur, zoals wasmachines, koelkasten etc. ontstaan elektromagnetische velden.

Laagfrequente velden komen van het elektriciteitsnet en alles wat daarop aangesloten kan worden meterkast, kabels, elektrische apparaten, opladers, lampen. Maar ook van de elektrische fiets, scootmobiel, de trein en de auto.

Bij het afschermen van de auto meet Cees de sterkte van de velden in de originele toestand en tijdens en na het afschermen. Dan wordt duidelijk hoe het resultaat is. Deze metingen worden op een professionele manier gedaan. Hieronder ziet u een voorbeeld van de metingen.

                    

Voor meer informatie over het afschermen van de auto bel je 0521-447577 of stuur je een mailtje naar autostralingsarm@gmail.com

Wil je meer weten, of denk je dat je elektrogevoelig bent, bel dan de informatielijn van Stichting EHS 085 3037211 of kijk op hun website http://www.stichtingEHS.nl Zij kunnen je verder helpen.

 

Cees' eigen EHS verhaal is te zien via deze link  https://youtu.be/RVKpcWnmpQU

 

Voor mensen die een tijdje in een stralingsarme omgeving willen/moeten verblijven hebben we een volledig aangepaste caravan op een vaste plaats te huur. 

 

                                       

Automobielbedrijf en aanhangwagencentrum Cees van Doorn
© 2024
Hesselingendijk 12A | 8371 TA | Scheerwolde | Tel. 0521-447577
privacy verklaring