Webontwerp © ADA 2014

Laatst bijgewerkt: 5-10-2018

Automobielbedrijf en aanhangwagencentrum Cees van Doorn Woerden Automobielbedrijf en aanhangwagencentrum Cees van Doorn  Hollandbaan 14 Navigatie: Sleper 1 3449 JG Woerden Telefoon: 0348-410210 Fax: 0348-421537 E-mail: info@ceesvandoorn.com Werkplaats

Cees van Doorn heeft in de werkplaats aan de Hollandbaan in Woerden de beschikking over alle kennis en moderne apparatuur die nodig is om uw voertuig  goed te onderhouden.

O.a. motordiagnosesytemen van Bosch, Snap-On en TEXA, vierwieluitlijnapparatuur,

meetapparatuur voor uitlaatemissie van benzine, LPG- en dieselmotoren,

controleapparatuur voor het spanning- en laadsysteem van de auto, basisgereedschap voor diagnosestellen aan aircoapparatuur

Wij zijn VEGE-Motoren-Specialist en wij kunnen uw kapotte motor en versnellingsbak vervangen door een gereviseerde motor / versnellingsbak of onderdelen ervan.

Ook zijn wij LUK-koppelingspecialist.

Afgelopen week heeft Cees de Turbopartner 2.0 training succesvol afgerond en zijn we weer TurboPartner t/m/ 10 april 2019.Voor onderhoud en reparatie van uw aanhangwagen heeft Cees diverse opleidingen gevolgd en werkte zelf ook mee aan de ontwikkeling van goede opleidingen voor aanhangwagen- en caravan monteurs.


Op het gebied van veiligheid zijn wij dealer van 2 unieke systemen te weten Tyron en Wheelseal.


Echt onderhoud is behoud


Cees van Doorn, eigenaar/directeur van Automobielbedrijf en aanhangwagencentrum Cees van Doorn in Woerden vertelt:


De laatste jaren tref ik steeds meer auto's, die voor de eerste keer bij mij in de werkplaats komen, waaraan het onderhoud bedroevend slecht uitgevoerd is.

Bij veel garagebedrijven worden de zogenaamde onderhoudsbeurten tegen minimale prijzen aangeboden.

Dat houdt in dat er visueel gecontroleerd wordt of alles functioneert en soms via een remmentest, maar dat de remmen nooit opengehaald worden, totdat ze niet meer goed functioneren.

Dan krijg je het probleem dat alles vastgeroest zit en je nog meer beschadigt dan het gedeelte dat al kapot was.
Wij doen sowieso bij een grote onderhoudsbeurt remmenonderhoud. Dat betekent dat de remmen opengehaald worden, alle delen gereinigd en gecontroleerd worden en ingevet waar dat noodzakelijk is.

De klant merkt direct dat de remmen veel prettiger werken.

De klanten die niet zoveel kilometers rijden, dat ze om het jaar een grote onderhoudsbeurt zouden moeten laten uitvoeren, raden we aan om een jaarbeurt te laten doen. Een jaarbeurt betekent bij ons een kleine onderhoudsbeurt met remmenonderhoud.

Het tijdige remmenonderhoud voorkomt dat er op termijn een grote remmenrevisie nodig is, waardoor de klant uiteindelijk duurder uit is, dan als er regelmatig onderhoud gedaan wordt.Dat bedoel ik nu met onderhoud is behoud.


Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de remmen, maar ook voor de motor.


Wanneer een klant ervan uit gaat, dat een APK-keuring van de auto ook onderhoud betekent, dan heeft hij/zij het mis. Een APK-keuring is een momentopname, waarbij gekeken wordt of de auto op dat moment veilig de weg op kan. Daarom zegt een APKgoedgekeurde auto eigenlijk niets over de staat van onderhoud. Daarvoor kijk je in de onderhoudsboekjes. Als het goed is vult de garage in wanneer een grote of kleine beurt uitgevoerd is en/of wanneer de distributieriem vervangen is.


Wat betreft de distributieriem is het belangrijk om te weten, dat er meestal een leeftijd en/of een aantal kilometers opgegeven worden voor de vervangingstermijn. Het is niet zo dat én de kilometerstand én de termijn gepasseerd moeten zijn om de distributieriem te vervangen, maar wat het eerst komt óf de tijd óf de kilometers bepaalt wanneer de riem vervangen moet worden.

Wij vervangen niet alleen de riem maar ook, als dat tenminste voorgeschreven wordt de waterpomp en andere bijbehorende riemen en spanrollen. Als je dat namelijk niet doet, werk je problemen in de hand.


Onze leidraad is dat minstens 1 maal per jaar het oliefilter en de olie vervangen moeten worden, behalve bij zogenaamde long-life-olie. Long-life-olie kan maximaal 2 jaar mee of zolang als de autofabrikant in het instructieboekje vermeld heeft.

We gebruiken olie. Een oliemerk dat in Duitsland op de 2de plaats staat.


Bij veel auto’s die voor onderhoud of een APK-keuring in de werkplaats komen, moeten we constateren dat de bandenspanning te laag is. Vragen we hoe vaak de klant de spanning controleert, dan blijkt dat te weinig te zijn. Kijkt u in uw instructieboekje hoe vaak dit aangeraden wordt en doe dat dan ook. Het scheelt u in brandstof en slijtage van de banden.

Hieronder ziet u een afbeelding van Michelin, maar elke andere fabrikant hanteert ongeveer dezelfde waarden.* Juiste bandenspanning= aanbevolen door de autoconstructeur voor een specifiek gebruik.

De juiste bandenspanning staat sowieso in het instructieboekje, maar ook  in de deurstijl of achter het benzineklepje.

Bij een warme band mag de bandenspanning 0,3 bar hoger zijn dan de aangegeven juiste bandenspanning. Ook voor ECO-rijden wordt een bandenspanning van 0,2 of 0,3 bar hoger aangeraden


** Een band die met een te lage spanning heeft gereden en daarna weer op de juiste bandenspanning wordt gebracht, kan kapot gaan.